Lamsvlees met raz el hanout en artisjokken…

lamsvlees raz el hanout 019

De eerste werkweek zit er al weer op maar ik heb het ritme nog niet echt te
pakken. We eten te laat, of hebben geen zin in koken. We moeten nog allerlei
bezoekjes afleggen, nieuwe kleren kopen, in de tuin werken, voorraden aanvullen
en ga zo maar door.
Vandaag begon de dag grauw en somber, echt weer voor een
mooie stoofpot dacht ik, later toch een mooi zonnetje, konden we eindelijk weer
eens in de tuin zitten.

Toch de stoofpot maar gemaakt, met een zuiders tintje dan maar;

Voor vier personen;
1 kilo lamsvlees in niet te kleine stukken gesneden

olijfolie
2 uien, fijn gesneden
3 tenen knoflook, geplet en
fijngehakt
5 kleine gedroogde chilipepertjes
2 theelepels raz el
hanout
6 rijpe tomaten
1 eetlepel tomatenpuree
1/2 literblik
artisjokkenharten
1 bosje verse koriander

Bak het vlees in de olie rondom bruin. Bak in een stoofpan de uien en
knoflook even glazig. Voeg het vlees erbij en de chilipepertjes. Meng alles goed
en doe er de in stukken gesneden tomaten bij. Laat het geheel nog even bakken en
voeg dan het raz el hanout kruidenmengsel toe. Doe er de tomatenpuree en wat
water of bouillon bij en laat het vlees op een zacht vuurtje angeveer 1 1/2 uur
stoven.
Voeg dan vlak voor het einde van de gaartijd de uitgelekte
artisjokkenharten bij. Laat ze even meewarmen en strooi er de verse gehakte
koriander over.

Wij aten deze pittige stoofpot met een handgemaakte pasta uit Calabria; Filei
Calabresi.

En natuurlijk espresso toe!

© ellen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *