Tagliata zonder truffel

bief 007

Niet veel tijd om te koken vandaag. Paul gaat morgen nog even naar zijn oude
afdeling terug om afscheid te nemen van de mensen daar en hij wil ze op iets
lekkers bij de koffie trakteren. Ik maak vanavond  Siciliaanse cake. Onze
avondmaaltijd moest dus een beetje snel en simpel. Janneke beschreef vorige week op haar weblog
een mooi gerecht; Tagliata. Een kalfs entrecôte met rucola en Parmezaanse kaas.
ik gebruikte vandaag een entrcôte van rund, één grote voor twee personen.
Eigenlijk moet er ook nog vers geschaafde truffel over, maar die heb ik even
niet op voorraad. Maar toch, even snel zo’n grote entrecôte grillen, wat ruccola
en goede kaas…snel en toch lekker, dat leek me wel wat.

Voor twee personen;
een grote entrecôte van ruin 400 gram
twee handjes
rucola
wat Parmezaanse kaas en daar mooie krulletjes van schaven
een
scheutje supergoede olijfolie
grofgemalen zeezout en zwarte peper.

De entrcôte zeker een uur op kamertemperatuur laten komen en dan aan beide
kanten grillen of bakken tot het vlees de juiste gaarheid heeft. ( de één wil
dit vlees rood de ander wat minder)
Laat het vlees dan een minuut of vijf
rusten en snijd het in reepjes. Strooi er de rucola de krullen kaas en peper en
zout over. Een scheutje olijfolie en klaar!
Wie in het gelukkige bezit is van
een truffeltje schaaft er dan ook nog wat dunne plakjes truffel over. Dat is
vast nóg lekkerder, maar het kan niet elke dag feest zijn.
Een heerlijk
gerecht, ook zonder de truffel, en supersnel klaar.

Ik ga weer verder met het bakken van de cake.
Misschien nog een verslagje
daarvan later op de avond.

© ellen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *