Fijne Kerstdagen…

kerst

Normaal gesproken maken we op deze website wat meer werk van de aanloop naar de Kerst. De omstandigheden dit jaar schreven echter enige matigheid voor…

We zouden ook deze Kerst weer de Grote Maaltijd verzorgen voor een goede 22 gasten. Ellen hield zich er al weken mee bezig: het menu was uitgeschreven, de logistiek leek op orde, de taken waren verdeeld. Het vlees stond in bestelling, zo ook de vis. De drank rustte in ons keldertje en voor het versgoed was het nog tijd genoeg.

Het noodlot sloeg echter toe, en wel op vrijdagavond. Ellen liet laat in de avond Hond Jaros nog even uit (ze liep wat te suffen, zegt ze zelf). Hond Jaros schrok van een andere hond, eentje waar hij altijd ruzie mee heeft. Hij gaf daarbij een onverwachte ruk aan de riem en slingerde Ellen tegen een (lullig) paaltje. Ze kwam verkeerd terecht en brak twee ribben (die losse, die zwevende). En daarmee veranderde een en ander fundamenteel.

Later in het ziekenhuis werden de breuken nog eens officieel herkend en erkend, en dat was het dan. Revalideren duurt 6 à 7 weken, er is verder niks aan te doen, het moet uit zichzelf genezen. Ellen oefent nu om er zich bij neer te leggen, en dat kost wel wat krimp. Maar het belangrijkste is dat die los bungelende botjes in haar lijf een onaardse pijn genereren. Medicamenteuze pijnstilling werkt slechts ten dele, voor de rest is het een kwestie van het ultieme gemak houden. Verder gaat het Ellen wel goed; ze kan slecht zitten, niet liggen en beperkt staan. Maar ze doet haar best om zich aan de nieuwe status aan te passen, en dat lukt alleszins redelijk.

We hebben dan op zaterdagochtend in aller haast een crisisberaad belegd met Marleen. Zij is per slot onze taakverdeler, manager en knopendoorhakker wanneer het erop aan komt. En we waren er snel uit… Het diner moest worden afgezegd, zoveel was duidelijk. En ook borrelen of anderszins samenzijn op het Ministerie was problematisch en slechts ten dele wenselijk. 

Het komt er dus op neer dat alle leden van ons gezelschap in eigen familiaire kring hun maaltijd zelf moeten verzorgen. Daarna wordt eenieder laat in de middag verwacht op de Witte Brug (bij Marleen en Vincent) om ondanks alles het Kerstfeest samen tot een goed einde te brengen. 

Enfin, ondanks alle gedoe wensen Ellen en ik je een fijn, goed en geslaagd Kerstfeest. Je hoort nog van ons…

© paul

8 thoughts on “Fijne Kerstdagen…

  1. De beste wensen voor jullie en speciaal voor Ellen, hopelijk zijn de dagen dragelijk door te komen.
    Uit ervaring weet ik hoe pijnlijk het is, bij mij waren ze gekneusd door val met fiets tegen paaltje

  2. Heel veel beterschap gewenst en ondanks de pijn (had ooit 3 gebroken ribben, dus weet hoe het voelt) toch fijne kerstdagen! Hoop dat je snel weer kunt liggen zonder al teveel pijn.

  3. Heel veel beterschap gewenst! Heb ooit 4 ribben gebroken en weet hoe het voelt. Hopelijk kun je snel weer liggen, want dat vond ik het ergste, niet goed kunnen zitten, liggen, slapen etc. En als je dan ook nog moet hoesten. Ik wens jullie alle goeds voor het komende jaar!

  4. Lieve Paul en Ellen,

    Wat een verhaal. Vervelend dat kerst in het water valt maar nog veel naarder dat Ellen zoveel pijn heeft. Ik wens jullie veel beterschap!

    Marije

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *