Romanasla met zachte geitenkaas

romana met zachte geitenkaas

Ik heb nog maar een klein stukje kunnen lezen in het boek van Karin maar ik
handel vandaag alvast “in de geest van”, denk ik zo. Wij waren een aantal dagen
niet thuis, geen boodschappen gedaan dus en vandaag weer meteen aan het werk. De
koelkast was bijna leeg op een ferme krop Romanasla na *) , een bakje zachte
geitenkaas en wat olijven.

In de vensterbank nog een paar mooie rijpe tomaten en een rode peper. (ik
bewaar die niet in de koelkast, wat narijpen kan geen kwaad. Gewoon bewaren op
een schaaltje in de vensterbank).

Dat werd ons voorgerecht vandaag; voor twee personen:

4 grote bladen romana sla, 4 plakjes biologisch spek, 2 tomaten in partjes
gesneden, 150 gram zachte romige geitenkaas, 2 teentjes knoflook, geplet en
fijngehakt, wat gedroogde oregano, olijfolie, peper en grof zeezout, een paar
zwarte olijven.

Meng de geitenkaas, een drupje van de olijfolie, oregano, knoflook, peper en
zout tot een glad mengsel. Verdeel dit over de slabladeren. Rol ze op en vouw er
een plak spek omheen. Bestrijk een bakvorm met de rest van de olijfolie en schik
daarin de gevulde sla. Vul de schaal af met partjes rijpe tomaat en een paar
zwarte olijven.

Zet de schaal in een voorverwarmde oven op 200 graden en gril de gevulde sla
zo ongeveer 15 minuten.

Simpel, weinig moeite, groot effect.

*) deze sla heb ik vorige week supervers gekocht op de markt en was vandaag
nog prima te gebruiken. Een heel verschil met de zakjes sla met
houdbaarheidsdatum en conserveringsmiddelen die je in de super koopt! En nog
eens veel goekoper ook!

Verder nog een snelle biefstuk, een bordje sla, een paar aardappeltjes met
peterselie en een mooie fles wijn.

Een stukje kaas, en, natuurlijk espresso toe!

© ellen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *