Kippenlevertjes met salie en linguine

kippenlevertjes met salie 006

Ik hoop dat het lukt om dit stukje te plaatsen. Onze computer heeft wat kuren
en Paul is vanmiddag al helemaal gefrustreerd. Hij had een mooi stuk geschreven
over het eten van gisteren, één druk op de knop, en weg alle tekst! Morgen komt
er hulp. We hopen dan maar dat alles weer in orde is. Intussen typ ik met grote
tussenpozes, niet ik denk na, maar de computer lijkt na te denken. Er verschijnt
steeds zo’n irritant trommeltje en dan loopt alles vast…

Goed, op het gevaar af dat ik dadelijk ook alles kwijt ben, vanavond aten we
pasta met kippenlevertjes;

Linguine met kippenlevertjes en salie voor twee personen:

  • 200 gram kippenlevertjes, liefst biologisch
  • wat boter
  • 1 kleine ui, fijngesneden
  • 2 teentjes knoflook, geplet en fijngehakt
  • 10 blaadjes salie
  • een scheutje droge witte wijn
  • wat room
  • 50 gram versgeraspte Parmezaanse kaas
  • peper, zout en wat versgehakte peterselie

Maak de levertjes schoon en snijd ze in stukken. Dep ze goed droog en bak ze
in de boter zachtjes om en om. Voeg knoflook en ui toe en bak even mee. Blus dan
af met de witte wijn, doe de salieblaadjes erbij, en laat het geheel even
doorpruttelen. Voeg een scheut room toe en een deel van de geraspte kaas. Laat
de levertjes zo nog een paar minuutjes doorstoven. Niet te lang want dan worden
ze taai. Breng verder op smaak met peper, zout en peterselie.

Kook intussen de pasta, in dit geval linguine, al dente. Giet de pasta af en
druppel er wat olie door. Serveer de pasta op een mooie platte schaal en schep
de levertjes mete de saus over de pasta.

Een snelle eenvoudige maaltijd, en natuurlijk een kopje espresso toe!

© ellen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *