Kip met ratatouille

kip

Ik zit al een uur te grommen achter de computer. Inloggen op mijn weblog lukt
niet, ik weet niet of het aan web-log ligt of aan mij, maar ik wordt er knap
vervelend van. Al dagen gaat er van alles mis, dus ook al dagen geen stukje
vanaf onze thuis-pc. Gelukkig kon Paul in de nachtuurtjes een paar stukjes
schrijven. Denk dus niet dat we niets gegeten hebben deze dagen, erover
schrijven was gewoon even niet mogelijk. Vandaag lijkt het eindelijk te lukken.

Dus met nieuwe moed; gisteren aten we kip. Ik had een paar mooie biologische
kippenpoten en wat overgebleven groenten van een ratatouille die ik eergisteren
maakte. Ik besloot er een simpele maaltijd van te maken. De kippenpoten waren
nogal groot, dus sneed ik er twee drumsticks van en twee, hoe heet dat bovendeel
eigenlijk? Ik gebruikte de groenten die over waren, een halve courgette, een
halve aubergine, een halve paprika een flinke handvol krielaardappeltjes. Van
alles wat ofwel ratatouille.

  • twee biologische kippenpoten, doormidden gesneden
  • een kop bouillon
  • een pluk saffraandraadjes
  • een eetlepel olijfolie
  • een eetlepel citroensap
  • peper en zout
  • een paar takjes rozemarijn
  • courgette, aubergine, paprika, een paar tomaten, een ui, alles in blokjes
    gesneden
  • 2 teentjes knoflook, geplet en grof gehakt
  • 4 gedroogde chili pepertjes
  • een flinke handvol krieltjes
  • wat verse basilicum

Laat de saffraan even weken in de bouillon. Meng er vervolgens de olie, peper
en zout en citroensap door. Leg de kipdelen in een ovenschaal en schik er de
groenten en de aardappeltjes omheen. Giet er het bouillonmengsel over en laat
dat even intrekken. Verwarm intussen de oven op 200 graden. Zet de schotel in de
oven en laat het gerecht zo in ongeveer 1 uur garen. De bovenkant van de kip
krijgt een knapperig korstje terwijl de groenten tot een mooie ratatouille
stoven.

Een smakelijk éénschaalsgerecht, dat weliswaar een uur in de oven moet, maar
waar je verder weinig werk aan hebt. De groenten snijden en alles in de
ovenschaal schikken kost een paar minuten tijd. Daarna kun je met een glas wijn,
lekker even bijpraten voor het eten!

Wij aten een stukje kaas toe, Morbier dit keer. en daarna, natuurlijk een
kopje espresso.

© ellen.

Please follow and like us:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *