Pasteitje met kippenragout…

pasteitje met kippenragout

Ik had geweldige zin in pasteitjes. Gewoon gevuld met eigengemaakte ragout, liefst van kip. Ik had een flinke biologische kip in de diepvries. ik liet de kip langzaam ontdooien en trok er gisterenavond bouillon van. Vandaag de afgekoelde kip netjes uit elkaar geplukt. Velletjes en drelletjes zijn natuurlijk voor Hond Max. Aandoenlijk hoe trouw zo’n viervoeter opeens is als ik met dit soort dingen bezig ben. Hond Max zit dan aan mijn voeten, te wachten, te wachten, misschien laat ze iets vallen…Af en toe stuift hij even blaffend naar het raam om langslopende honden en mensen op een afstand te houden. Ze mochten eens binnen komen en mee willen eten…Geen paniek Hond, er blijft altijd wel wat over van zo’n kip. Deze kip was zelfs zo groot dat ik de helft van het borstvlees apart bewaard heb om morgen in een salade te verwerken.

  • voor vier personen;
  • 60 gram boter plus een klontje om de champignons en de ui te bakken
  • 5 eetlepels bloem
  • 1 uitje, fijngesneden
  • 250 gram biologische kastanje-champignons
  • bouillon
  • gaar kippenvlees, fijngesneden, flink wat versgemalen peper, een handjevol vers gehakte platte peterselie, eventueel wat zout.

De champignons in partjes snijden en met het uitje even aanbakken in het klontje boter.

Dan in een pan met dikke bodem de rest van de boter smelten en de bloem toevoegen. Roer goed over de bodem en laat even zachtjes garen.
Voeg er de bouillon beetje voor beetje bij tot de ragout de juiste dikte heeft en roer tot alle klontjes weg zijn. Laat de roux 20 minuten heel zachtjes garen en doe er dan het kippenvlees bij, de peper en peterselie. Ik heb pasteibakjes gekocht in de supermarkt, die moeten 10 minuutjes in de oven op 160 graden. Je kunt de bakjes natuurlijk ook zelf maken.

© ellen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *