Bond – TV-diner; maar wel de geneugten van eerder werk…

tv-diner....Moe, moe, moe… te druk, teveel gewerkt, teveel gedoe… dat is zo ongeveer de reden waarom hier te weinig recepten verschijnen… Daar heb je niets aan beste lezer , ik weet het, maar toch… Misschien ook wel een beetje op na zoveel jaren? Misschien denk ik dat jullie het allemaal al gezien en gelezen hebben?

Nou ja, vandaag dan maar iets geheel nieuws op het Ministerie; TV- Diner! Doen we anders NOOIT! Na een lange ochtend van was vouwen, strijken, wintergaderobe uitzoeken, ouwe troep weggooien, opruimen enzovoorts, zijn we maar even ‘gevlucht’. Lunch in het eigen dorp en daarna inkopen doen (ik vind het woord ‘shoppen’ verschrikkelijk) in Uden. Twee broeken voor de prijs van één, Paul zijn favoriete merk… wouw! Helemaal gelukkig! Natuurlijk koopt Paul alleen maar twee broeken als hij ook nog een paar dvd’s als troost kan kopen… Tjee, de laatste Bond! tv-diner....

Kleren kopen is voor Paul een soort crime. Dus twee bruikbare broeken in één keer is een feestje; dan nog de laatste Bond op dvd maakte het compleet. Thuis geen tijd meer voor poespas, rondje met Hond Jaros ging nog nét (Dierendag!), daarna moest de nieuwe Bond! En daar had ik nou net helemaal geen zin in. Ik wil lezen…

Dan is er maar één optie: TV-Diner! Snel, maar niet smakeloos.
Spaghetti met tonijn is een optie.
Zo komt, alweer, de eigengemaakte tomatensaus goed van pas. Blikje tonijn erbij en klaar.

  • In tien minuten klaar: voor twee personen:
  • wat olijfolie
  • 1 sjalot, fijngesneden
  • 1 rode peper, zaadlijsten en zaadjes verwijderen
  • een flinke teen knoflook, geplet en fijngesneden
  • blikje lijn gevangen tonijn
  • pot eigengemaakte tomatensaus, (1/4 liter)
  • scheutje droge witte wijn
  • wat fijngehakte platte peterselie
  • De Cecco spaghetti 10 minuten

Zet een pan met water op, voeg zout toe en voeg de spaghetti toe als het water kookt. Zet een wijde pan op en verwarm daarin de olijfolie. Laat sjalot en knoflook zachtjes smoren. Voeg peper toe en de tomatensaus. Laat zachtjes wat inkoken en voeg er  een scheutje witte wijn bij. Laat de tonijn goed uitlekken en schep de vis door de saus. Giet de spaghetti af en schep de saus er voorzichtig door.

Intussen is Bond helemaal verliefd en vol in de trubbles…

Zet borden klaar op het aanrecht… Giet de spaghetti af en meng de pasta door de saus. schep voorzichtig door en dien snel op…. Voor de TV.

Natuurlijk wel, kopje espresso toe!

© ellen.

 

4 thoughts on “Bond – TV-diner; maar wel de geneugten van eerder werk…

  1. Beste Ellen,

    Je stelt jezelf de vraag of de lezer mogelijk alles al een keer heeft gezien en gelezen. Zou dit het geval zijn (indien dit al mogelijk is), dan is wat mij betreft het antwoord nog steeds volmondig nee. Jullie foodblog is voor mij vooral een sfeerimpressie: jullie verblijf op de camping, reizend door de Bourgogne, het bijzonder mooie verslag van de reis naar Santiago de Compostella, met bij dit alles de nadruk op eten en drinken, jullie vrienden en bekenden. Dus in die zin hoef je wat mij betreft niet al te kritisch te zijn op jezelf. Ik kan me wel voorstellen dat het frequent schrijven van stukjes op een gegeven moment opbreekt; ikzelf zou die discipline in ieder geval nooit op kunnen brengen. De lat hoeft dan ook niet zo hoog te liggen door jezelf te dwingen tot het schrijven van 2-3 stukjes per week; de lezer is zo gewend aan een lagere frequentie, er zijn genoeg foodblogs die maar 1-2 stukjes per maand publiceren. (Als er langere tijd geen stukjes verschijnen hoop ik altijd maar dat er met jullie persoonlijk niets aan de hand is). Maak het jezelf dus niet te moeilijk, ik zou het heel erg jammer vinden als het Ministerie definitief zijn deuren zou sluiten, ik ontleen er veel leesplezier aan!

    Met vriendelijke groeten,

    Wim

    • Net als Wim wil ik vragen of jullie alsjeblieft doorgaan met het af en toe publiceren van die leuke geschreven korte verhaaltjes en de lekkere simpele gerechtjes. Ik lees deze graag. Hopelijk breken voor jullie rustiger tijden aan met van die genietmomentjes op herfstige middagen na een mooie wandeling met een lekker herfstbokje in de hand bij de open haard en een gratin dauphinois al geurend in de oven. Dan is het altijd leuk om dan als lezer mee te genieten en inspiratie op te doen.

  2. Hi ministers,

    Dat wordt vanavond lekker ‘snel’ aan ‘t peuzelen op de Boerderette!
    Pasta stond al in de planning, dees ‘tv-versie’ is een welkome & smakelijke variant, heb nog ‘n eigengemaakte sugo van de Bosi-berg …te Piano Criixia!!

    Ciao,

  3. Bemoedigende woorden lezers, we hebben die nu en dan nodig…
    Intussen voelen we ons weer verplicht. Enfin…

    Groet Ellen-Paul

Leave a Reply to Marijke Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *