Restjes eten…

schort 003

Het was vandeweek al een keer restjesdag, gisteravond idem. Er stond nog pastasaus in de koelkast, er lag nog varkensvlees en kippenpastei. En er waren nog groenten. Wat je krijgt wanneer je kliekjes gaat combineren is meestal een wat rommelige maaltijd, het hoeft er niet minder om te smaken. En al die spullen weggooien is natuurlijk uit den boze. De foto hier boven laat weer geheel andere restjes zien.

Onlangs ontspon zich aan de keukentafel een discussie over de hoeveelheid mosselen die je gebruikt voor een maaltijd. Men vond de porties van het Ministerie aan de grote kant. Nou, wij vinden dat wel meevallen. We gebruiken normaal gesproken een kilo per persoon. Bij onze mosselmaaltijden komt niets extra’s, alleen wat brood of een paar frietjes. Je hebt er een stevig maal aan, maar dat ik nu kan zeggen dat het teveel is? Doorgaans niet, hoor. En heb je eens een hoop over, zoals bij ons de laatste keer, dan is dat nog geen ramp…

Peuter de mosseltjes uit hun schelp en leg ze appart. In de koelkast blijven ze dágen goed, want ze zijn immers al gekookt. En heb je er de dagen daarna trek in, dan bak je ze. Een prima voorgerecht, een uitstekende lunch.

Het gaat heel eenvoudig. Doe wat bloem in een plastic zak. Stop de mosselen erbij en schud zodat alle vlees bedekt is met een (dun) laagje meel. Een klont boter in de koekenpan, de bebloemde mosselen erbij en na een minuut of zes is je maaltje klaar. Van de knoflookmayonaise van de oorspronkelijke mosselmaaltijd blijft ook altijd wat over. Even omkloppen en je hebt de perfecte saus voor gebakken mosseltjes.

schort 006

© paul

Please follow and like us:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *