Konijn in amandelsaus…

konijn

Maar liefst twee romans had Ellen me geschonken, een Russische en een Spaanse. En vanochtend moest ik kiezen met welke te beginnen. Ik kwam er niet uit, dus ik deed maar iene-miene-mutte. Spanje won. En nu, na de eerste zestig pagina’s heb ik helemaal geen zin om te koken. Ik wil lezen, lezen, lezen…

Om het mezelf niet helemaal onmogelijk te maken koos ik dan maar voor een Spaans gerecht: Conejo en salsa de almendras. Ik vond het recept in “Culinaria Espana”, maar ik moest er wat veranderingen in aanbrengen. Zoals ik het hier beschrijf is zoals ík het gemaakt heb, en wel voor twee personen

  • 2 konijnenpoten,
  • olijfolie,
  • 1 flinke ui,
  • 4 tenen knoflook,
  • 1blik tomaten (400 gram),
  • 1/4 liter droge witte wijn,
  • 70 gram gemalen amandelen,
  • 2 takjes tijm,
  • 1 laurierblad,
  • peper en zout.

Bak de konijnenpoten in een stoofpan mooi bruin (gebruik niet té weinig olijfolie). Voeg dan de fijn gehakte ui en de gesnipperde knoflook toe en laat die even meebakken, tot ze glazig worden. Meng er nu de tomaten bij en de witte wijn. Dan kunnen er ook de amandelen, de tijm en het laurierblad aan toegevoegd. Op een laag pitje mag het vlees nu zo’n drie kwartier stoven. Is uiteindelijk de saus te nat, laat die dan op het laatst nog even inkoken.

© Paul

Please follow and like us:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *