Altijd Feest!

kerst 011

Denise Harskamp stuurde ons een recensie-exemplaar van haar boek “Altijd Feest!”. Voorin schreef ze een opdracht: “Ga feestend door het leven en geniet van alles wat leuk en lekker is!”. Denise Harskamp is gastronoom/sommelier en organiseert al jaren themafeesten en -diners met haar bedrijf Villa Pippi.. Ze besloot haar ervaringen in een boek te verwerken. Een bijzonder geslaagd boek moet ik zeggen!

Aan de hand van zeven thema’s heeft ze zeven feesten compleet uitgewerkt. Ieder thema begint met een verhaal over het thema en suggesties voor een feest dat erbij gevierd zou kunnen worden. Zo is er een “Rozendiner”, voor een bruiloft, verloving of romantisch etentje. “La Dolce Vita”, een Italiaans getint feest om de zomer te vieren, of “Prinses op de Erwt”, met ideeën om Kerst in vorstelijke stijl te beleven.

De zeven thema’s zijn mooi overzichtelijk uitgewerkt. De aanpak van de feesten is voor huis-tuin-en-keuken-gebruik soms wel erg groots, maar er staan zoveel tips en ideeën in dat je met de aanwijzingen en suggesties ook een feest in huiselijke kring tot iets heel speciaals kunt maken. Denise adviseert telkens eerst een thema vast te stellen en daarbij een verhaal te zoeken als inspiratiebron. De sprookjes van Andersen zijn bijvoorbeeld de bron voor het “Prinses op de Erwt”- Kerstfeest.

Als het thema vastligt kom je bij het hoofdstuk “Zo ga je te werk”. Daarin wordt beschreven hoe je alle accessoires die bij het thema passen kunt zoeken. Adviezen over het te gebruiken serviesgoed, glaswerk, tafellinnen, de aankleding van de feestruimte, decoratiematerialen en natuurlijk ook de kleding van de gastheer, gastvrouw en de gasten.

Onder het kopje “Styling” vind je adviezen over het omtoveren van de ruimte, hoe de tafels te dekken en een rolverdeling te organiseren. Dan volgt een handige Checklist, de Menukaart mét wijnadviezen en uiteindelijk de Recepten.

De recepten zijn duidelijk; een goede ingrediëntelijst, een lijstje met overige benodigdheden en een goed beschreven bereidingswijze. Er kan niets fout gaan.

Het boek is geschreven in een aangename vlotte stijl en prachtig vormgegeven door grafisch ontwerpster Laura Jansen. Ook al ben je niet van plan precies de beschreven thema’s te volgen, kun je uit dit boek inspiratie putten en tips verzamelen voor een heel bijzonder feest! Ik heb genoten van het boek en zal er beslist nog wat mooie ideeën uit gebruiken.

  • “Altijd Feest!”, Denise Harskamp. € 24,95
  • Illustraties en vormgeving Laura Jansen.
  • 2008 Uitgevrij Terra Lannoo B.V.
  • ISBN 978 90 5897 799 1

© ellen.

Please follow and like us:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *