Lamsrack voor de Keizer van Monera…

lamsrack 002

Het blijft hier maar feest! Niet alleen iedere dag een heleboel bezoekers op dit weblog maar ook in ons huis. Vanmiddag besloten we een snelle lunch met een lekker broodje in een gewoon Gemerts café te gaan nuttigen. Natuurlijk liep ook dat uit. We kwamen allemaal vrienden en bekenden tegen en waren pas om half vier weer thuis. Dan toch eindelijk met mijn boek op de bank! Maar nee, nog een bezoekje van Het Kind met vriend Andy. Nog even afspreken voor woensdag, dat wordt voor die twee de Grote Dag. Zij gaan, op de laatste dag van dit oude jaar, het huis van hun dromen kopen. Je begrijpt lezer, dat geeft een hele hoop gedoe, stress en plezier. Ze willen daarna ook zo snel mogelijk verhuizen, dus dat wordt behang afsteken, schilderen, sjouwen…Je hoort er vast nog meer van!

Het Kind en Andy waren nog niet vertrokken toen ook de Keizer van Monera op bezoek kwam. Nog eens vertellen dat hij het Kerstdiner toch wel heel gezellig en heel lekker gevonden had. Een borreltje voor de Keizer, een glas wijn en het was alweer tijd voor het avondmaal. Terwijl Paul en de Keizer gezellig keuvelden over Darwin (volgend jaar staat in het teken van Darwin. Ter ere van zijn tweehonderdste geboortedag én het feit dat 150 jaar geleden “Over het ontstaan der soorten” werd gepubliceerd) maakte ik een eenvoudige, doch snelle maaltijd voor ons klaar. Er was genoeg, de Keizer is ook maar alleen dus die at gezellig een hapje mee!

  • Lamsreck
  • Spruitjes
  • Rodewijnsaus
  • Rozeval aardappeltjes met rozemarijn
  • Een stukje Brie de Meaux, een stukje Stilton
  • En, natuurlijk, espresso toe met een glas Armagnac. (zonder bonbon, die zijn op)
  • Erbij een mooi glas rode wijn; Chateau Grandis, Cru Bourgeois, Haut Medoc

Morgen maar eens wat gewone boodschappen doen, ik heb zin in zuurkool met spek. Voor het spek moeten we eerst naar de Samuranboerderij. Ik ga maar eens zoeken of de winkel wel open is morgen. De Jongste Bediende, Marleen en hun logeetje Mike, willen ook mee dus dat wordt alweer een feestje!

© ellen.

Please follow and like us:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *