Spezzatino di cervo, ofwel stoofvlees van hert…

ragout van hert

Het is hier koud, bitter koud, wat is dan beter dan thuiskomen in een goed verwarmd huis waar een mooie stoofpot staat te garen? De schappen in de winkels puilen nog steeds uit van de mooie waar. Ook in mijn dorp kan ik op dit moment hertenvlees kopen, of oesters of noem maar op. Tijd dus voor experimenten met ingredi├źnten die ik op een ander moment in het jaar hier niet kan kopen. Gisteren kocht ik hertenbiefstukjes bij onze grootgrutter maar het kwam er niet meer van om ze klaar te maken. De laatste vrije dag van Paul in dit oude jaar vierden we met een etentje bij het plaatselijke Griekse Restaurant. Lekker, precies wat we mochten verwachten!

Vandaag toch het hertenvlees, voor een stoofpotje was het te weinig. Ik kocht er maar wat stukjes bij en maakte er een Italiaanse ragout van;

  • 450 gram hertenvlees, in kleine stukjes gesneden
  • 1 eetelepel olijfolie, 1 eetlepel boter
  • 2 eetlepels fijngesneden stukjes pancetta
  • 1 kleine ui, 1 teentje knoflook, fijn gesneden
  • 1 blaadje laurier, 3 jeneverbessen, wat versgeraspte nootmuskaat, zwarte peper, zout
  • 1 kop (wild)bouillon
  • 1 kop stevige rode wijn
  • 1 eetlepel tomatenpuree (trippo uit de tube)
  • 10 zilveruitjes

Verwarm olie en boter, bak daarin het spek, ui en knoflook even aan. Doe er de stukjes vlees bij en bak die rondom bruin. Voeg dan de rode wijn toe en roer de aanbaksels los. Dan mogen de kruiden en tomatenpuree erbij en de bouillon. Laat het geheel zo twee uurtjes heel zachtjes stoven.

Serveer met een mooie brede platte pasta.

Kopje espresso toe!

┬ę ellen.

Please follow and like us:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *