Oliebollen…

31 december 2006 008

Ik bak ze vandaag niet, geen tijd. Wij hebben vandaag andere belangrijke dingen te doen. Maar het recept voor super lekkere oliebollen wil ik jullie niet onthouden. Niet met mix uit een pakje, gewoon zelf deeg maken.Het recept is al uit de vorige eeuw en voldoet nog steeds!

Voor 2 flinke schalen oliebollen;
1500 gram bloem
3 zakjes gedroogde gist
3/4 liter melk, of water
1 flesje bier
150 gram krenten
150 gram rozijnen
75 gram succade
theelepel zout
olie om te bakken
Los het gist op in wat lauwe melk. Zorg dat alle ingrediënten lauwwarm zijn. Neem een grote kom of pan, het deeg moet flink kunnen rijzen. Meng krenten, rozijnen en succade door de bloem en roer melk en bier erdoor. Roer tot je een mooi stevig beslag hebt. Zet het beslag, afgedekt met een doek, ongeveer 2 uur op een warme plaats om te rijzen. Daarna met een vochtige lepel telkens een hoopje deeg in de hete olie laten glijden en de bollen in ongeveer 5 minuten zachtjes gaar bakken.

© ellen

Please follow and like us:

One thought on “Oliebollen…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *