Poussins uit de oven…

poussins

Gisteren, nieuwjaarsdag. Paul moest na twee dagen te weinig slaap een beetje bijslapen en er kwam wat bezoek met de beste wensen voor het nieuwe jaar, het werd dus een late, snelle maaltijd. Wat gebakken aardappeltjes, een flinke salade en kippetjes uit de oven. Zo rond de feestdagen zijn ze wel te koop, deze poussins, kleine één-persoons kippetjes. Ik schreef er al eerder over. Een oud familierecept met wat aanpassingen. Soms gebruik ik gehakt om ze mee te vullen, soms gebruik ik worstvlees. Worstvlees is wat grover gemalen en dat vind ik wel lekker.

poussins

Gevulde poussins uit de oven:
Reken per persoon één kippetje als hoofdgerecht
Voor twee personen
2 poussins:

  • 150 gram gehakt, of worstvlees
  • 1 teentje knoflook, geplet en fijngehakt
  • 2 eetlepels fijngehakte verse kruiden, peterselie, tijm, basilicum en wat gedroogde oregano
  • peper en zout
  • olijfolie

Meng het gehakt met de kruiden en stop een bolletje in de kippetjes. Bind ze dicht, of gebruik prikkertjes om te zorgen dat de vulling op de plaats blijft en bestrijk de buitenkant licht met wat olijfolie.
Verwarm de oven voor op de grilstand tot 200 graden en gril de kippetjes ongeveer 45 minuten.

Erbij wat gebakken rozeval aardappeltjes en een gemengde salade. Stukje kaas toe en natuurlijk espresso.

© ellen.

Please follow and like us:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *