Konijn met Ras-el-Hanout en sinaasappel

konijn met raz el hanout

Ik kocht een paar stukken konijn en ging op zoek naar een mooi recept. Eigenlijk zocht ik een recept van konijn met saffraan. Helaas werk de zoekmachine van web-log meestal heel slecht. Vandaag kwam ik in ieder geval niet bij dat saffraan-konijn-recept uit. Wél kwam ik terecht bij Mr Ooijer en zijn Marokkaans in sinaasappel gestoofd konijn. Dat was een prima keus. Natuurlijk veranderde ik het recept een beetje. Zo gaat dat,denk ik, eigenlijk altijd. De tijd, de plaats, het weer, het aantal gasten…Zo groeien recepten, veranderen ze en blijven we plezier hebben in koken en eten en drinken…

Voor twee personen:

 • twee konijnenbouten
 • wat olijfolie
 • 1 flinke ui, fijngehakt
 • 4 teentjes knoflook, geplet en fijngehakt
 • 3 theelepels Ras-el-hanout (kant en klaar gekocht, of zelf maken zoals Mr Ooijer)
 • sap van drie sinaasappels
 • 1 verse rode peper, van zaad ontdoen en fijnsnijden
 • 1 blad laurier
 • een handje rozijnen
 • zout en peper

Verwarm de oven voor op 180 graden.

Verhit de olie en braad daarin de stukken konijn aan alle kanten mooi bruin. Voeg de ui en knoflook toe en bak ze even zachtjes mee. Strooi er het has-el-hanout kruid over en meng alles goed. Schenk het sinaasappelsap over het vlees. Roer nog een keer en schep dan alles in een ovenschaal met deksel. Zet de schaal in de oven laat het geheel zo ongeveer één uur zachtjes garen.

Wij hadden vandaag bezoek, de hele wereld moest nog even verbeterd worden. Ik had zo’n idee dat het wat langer zou duren voor we aan tafel konden gaan. Ik heb dus na een half uurtje de oventemperatuur teruggedraaid naar 140 graden en het vlees af en toe bedropen met het braadvocht. Dat ging prima. Het konijn stond zo bijna 2 uur in de oven en was heel sappig en smakelijk.

Het mooie groentengerecht dat Mr Ooijer bij dit konijn maakte gaan we een andere keer proberen. vandaag vor ons een salade en wat aardappeltjes. Een beetje vreemde combinatie misschien maar je kunt niet alles tegelijk; de wereld verbeteren én koken en eten-en-drinken.

Een kopje espresso toe, met een plak cake. over de cake later meer…

© ellen.

Please follow and like us:

One thought on “Konijn met Ras-el-Hanout en sinaasappel

 1. Eerst de kruiden een nacht afgedekt laten marineren in de koelkast en daarna hooguit 1 uur in de oven op 180′ Cº gedurende 30 minuten en 160Cº gedurende 30 minuten niet langer anders wordt het een smakeloze pap.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *