Chocoladetaartje met amarena kersen

chocoladetaartje met amarena kersen

Zoals dat gaat, weinig tijd, vandaag al weer iets anders gebakken…het kwam er niet van om dit taartje te beschrijven. Maar beloofd is beloofd, ik zou het recept voor de kersentaart hier nog opschrijven. Ronald wacht al een week! Sorry Ronald, bij deze;

.

De oven voorverwarmen op 160 graden voor hete lucht, 180 voor een gewone oven.

  • 175 gram fijngemalen amandelen
  • 175 gram fijne suiker
  • 150 gram zelfrijzend bakmeel
  • 50 gram cacaopoeder
  • 175 boter
  • 4 eieren
  • 180 gram Amarena kersen
  • 200 gram pure chocolade fijngehakt (ik gebruikte pailletjes van Callibout, speciaal voor de bakkers. die smelten snel)

Ik kocht een blikje Amarena kersen op sap. Een bijzonder smakelijke soort kersen. Wat meer bitter, steviger, door het sap, een dikke siroop, ook zoet, anders dan gewoon kersen uit een potje.

Smelt de boter en meng dan alle ingrediënten, behalve de kersen, door elkaar met de mixer in de laagste stand.
Smeer de helft van het deeg op de bodem van de springvorm. Leg daarop de kersen en daarop de andere helft van het deeg.
Een lastig klusje, het deeg is erg plakkerig. Je moet snel werken. Ik gebruikte een brede pannenlikker om alles te verdelen.

Bak de taart dan 1 uur op 160 graden hete lucht of 180 graden gewone oven. Let op dat de taart niet té bruin wordt.

Laat de taart even in de vorm rusten en maak dan de randen voorzichtig los. Laat de taart op een rooster afkoelen.

Smelt de chocolade au bain Marie en spatel over het taartje. Dien op met heel licht gezoete, net niet stijfgeslagen, room.

Na een dinertje met glaasje PX sherry en espresso.

© ellen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>