Simpele spaghetti…

pasta

“Pak nou niet dat lamsgehakt, dat heb ik voor iets anders nodig” riep Ellen toen ze in zeven haasten haar spulletjes bijeen graaide. Ze moest de bus van tien over zeven halen en het was al laat. Natuurlijk pakte ik geen lamsgehakt, wat dacht ze wel… Bolognesesaus maak je (áls je er al vlees in doet) met varkensgehakt, of hooguit met half-om.

Ik begon al vroeg aan de saus. De saus is in princiepe in een goede twintig minuten klaar, maar ik had intussen geleerd dat-ie op z’n best wordt wanneer hij uren heeft staan pruttelen. En ik dacht nog, toen ik het gehakt in de pan deed, wat een rare consistentie heeft dat vlees. Enfin lezer, je begrijpt het al. En dat terwijl er toch duidelijk op de verpakking stond: Lamsgehakt… Dat overkomt me eigenlijk nooit, dacht ik nog.

Het werd een prima saus hoor, daar niet van. Ik had bedacht dat ik het recept niet wéér zou publiceren, dat was al een aantal keren gebeurd. Ik maakte wel een link. Dus rommelde ik wat in het web-log archief, onder het kopje Pasta en Rijst, en verdomd: 11 september 2007, pastasaus van lamsgehakt, zelfde vergissing. Het meest frappante is misschien nog wel de foto. Alsof het een tweelingbroertje is van die van gisteren…

De harissa liet ik gisteren weg, en de kooktijd verlengde ik met úren. We dronken er een glas eenvoudige landwijn bij en namen een kopje espresso toe.

© paul

Please follow and like us:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *