Kipfilet met saffraan

biologische kip met saffraan, tomaat, olijven en kappertjes

Het kón natuurlijk niet uitblijven; na een paar dagen carnaval vieren, en twee weken gezelschap van grieperig en verkouden mensen begin ik ook te niesen. Mijn keel voelt rasperig en ik heb grote behoefte aan zon, zee en vakantie…Wie niet? Vandaag een klein beetje zon op tafel zonder ál teveel binnengevlogen exotische producten.

Gewoon een simpel stoofpotje, dit keer van kipfilets met een zonnige tintje, daar wordt een mens blij van na een barre winter…Koop wel biologische kipfilets, daar zit tenminste nog enige smaak aan.

Voor twee personen:

  • 2 biologische kipfilets, in stukjes gesneden
  • olijfolie
  • 1 kleine ui, 1 teentje knoflook, fijngehakt
  • 1 kleine rode peper, het zaad verwijderen en het vruchtvlees in fijne reepjes snijden
  • 1 plukje saffraan
  • 1 glas droge witte wijn
  • 1/2 blik tomatenstukjes
  • 1 eetlepel kappertjes (kappertjes uit het zout even goed spoelen en een tijdje in schoon water laten staan)
  • een handjevol zwarte olijven
  • zout, peper, oregano
  • wat platte peterselie

Verwarm de olie en bak daarin de stukjes kip aan. Voeg ui, pepertjes en knoflook toe en bak ze even mee. Dan de tomaat en de saffraandraadjes toevoegen en goed omroeren. Afblussen met een glas witte wijn. Nu mogen ook de kappertjes en de olijven in de pot. Laat het geheel nog ongeveer 30 minuten stoven.

Wij aten er een mooie pata bij; penne was prima.

En , natuurlijk espresso toe!

© ellen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *