Het lekkerste van 2014…

Eigenlijk ben ik helemaal niet van de lijstjes; lijstjes met goede voornemens, lijstjes voor de boodschappen, of lijstjes “wat nog ooit te willen doen”, lijstjes met de beste boeken van… of lijstjes met de mooiste muziek, aan mij is dat allemaal niet besteed. Waarom dan nu toch een lijst op deze website? Tja, ik weet het niet precies. Zo in gedachten sta je toch op het einde van het jaar even stil bij alle gebeurtenissen en opeens vond ik het toch wel een aardig idee om ‘onze favorieten’ nog eens hier langs te laten komen. Dat bleek dus onmogelijk, ‘onze favorieten’ bestaan niet! Paul heeft een heel ander idee dan ik over favoriete recepten. Je krijgt dus beste lezer waarschijnlijk twéé lijstjes! En, om het geheel een beetje interactief te houden mag je ook nog stemmen beste lezer, stemmen op jóuw favoriete recept! Dat stemmen kan gewoon via de reacties of via de mail. Zoals je weet doen wij niet aan win-win acties! Er valt dus niets mee te winnen behalve eeuwige roem in het daarover te schrijven artikel op deze website!
Goed, genoeg tot zover. Dit waren mijn favoriete recepten van dit jaar:

Januari, altijd een beetje druilerige maand, we aten Lamsschenkels met kweeperen.

lamsschenkel met kweeperen

Februari, voor een gezellige zaterdagavondborrel maakte ik Portugese visballetjes,

Portugese visballetjes

Maart, dat recept was ook voor een fijne zaterdagse maaltijd: Rigatoni met kool en Fontina

ragatoni met kool

April, een zeer smakelijk taartje met Epoisses en appel voor de Paasdis.

pasen 2014  lunch

Mei, met een kaart van de Hanos werd het eten nóg leuker, Anjou duifjes

Gestoofde Anjouduifjes met Armagnac

Juni, waren we heel druk met het volgen van de wandelaars naar Santiago, voor het thuisfront, vriend Jan tartaar met nieuwe haring
tartaar van nieuwe haring, biet en appel

Juli, op de camping maakte ik voor Eupotours nog een keertje de zoetzure sardientjes

Sadientjes

Augustus, de vakantiemaand in Bourgondië aten we verschillende keren Oeufs en Meurette, ik maakte ze thuis ook

oeufs en meurette

September, gingen we weer naar Luxemburg en aten er allerlei lekkers, maar daarover had ik al geschreven, gewoon en toch heel bijzonder was de Ragout van Hollandse garnaaltjes.

DSC_0019

Oktober, opeens een oud kookboek herontdekt, een Peertje met Pecorino

peertje, gevuld met gorgonzola en pecorino en omhuld met een huidje van pancetta...

November, het seizoen voor de mooie Hollandse garnalen is in volle gang. Zelf pellen en kroketjes maken.

garnaalkroketten

Tja, tot slot December, voor de jarige Paul: Knoflooksoep uit La Mancha met een gepocheerd ei.

knoflooksoep

Nou ja, veel plezier bij deze terugblik beste lezers. Ik hoop dat jullie een mooie keus kunnen maken uit deze top twaalf! Wij nemen nog een kopje espresso, glibberen dan met Hond Jaros nog een rondje om kerk en kasteel en gaan dan tevreden slapen!
Het was een mooi jaar!

© ellen

 

Please follow and like us:

One thought on “Het lekkerste van 2014…

Leave a Reply to Jacqueline van Herwijnen Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *