Soto Ajam…

soto ajam

De zaterdagmarkt in Helmond, we bezoeken hem vrijwel wekelijks. Ik schreef er al eerder in lovende woorden over. De beste markt van Zuid Oost Brabant! Alleen de Woenselse markt in Eindhoven steekt hem naar de kroon.

De Helmondse markt heeft het laatste jaar ingrijpende veranderingen ondegaan. Openingstijden zijn verlengd en er is gewoekerd met de verdeling van de ruimte. Ik als klant vind het prima zo, maar niet iedere handelaar werd er vrolijker van…

Een van de aardige bijkomstigheden van het veranderde beleid is wel dat er ook weer ruimte is ontstaan voor heel kleine ondernemers. Zo vind je er tegenwoordig een Iraanse familie, die hun etenswaar aanbieden, je vindt er verschillende Turkse uitbaters, Vietnamezen en Chinezen, de notoire Nederlandse vette hap, een gebakken visjes-bakker, kleine handelaren in zuurwaren en worstenkraampjes.

En sinds kort dan ook die Indonesische familie. Uit welk deel van de archipel ze komen weet ik niet, maar het pieplkleine kraampje ligt helemaal volgestouwd met zaken die ik ken. Gisteren kocht ik er Soto Ajam. Een soepachtig gerecht met ei en kippenvlees, groenten en rijst. Ik kreeg de spulletjes droog mee naar huis, met in een apart zakje de bouillon. Thuis was het een kwestie van de bouillon opwarmen en over de andere ingredi├źnten gieten. Erg snel, erg lekker, en dat allemaal voor een goede vier euro.

Je kunt Soto natuurlijk ook zelf maken. Ik link je maar even door naar een ander web-log: Mr. Ooijer maakt Soto Ajam.

┬ę paul

 

Please follow and like us:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *