Venkelsalade met sinaasappel en Gorgonzola

venkelsalade met gorgonzola en sinaasappel

Het was een stralende lentedag vandaag, jammer dat we dan gewoon moeten werken. Maar in de middagpauze heb ik toch even in het zonnetje kunnen zitten. Heerlijk! Ik denk dat iedereen wel toe is aan een beetje zon en mooi weer. Dan willen we ook geen stamppotten meer, maar lekkere salades en sappige voorjaarsgroenten. Die voorjaarsgroenten laten toch nog even op zich wachten, die willen ook eerst zon. Ook de asperges hebben nog niet genoeg warmte en zon gehad. Als het zo ‘n mooi weer blijft zullen eind deze week de eerste asperges van de verwarmde bedden wel gestoken worden. Onze vaste leverancier stak vorige week al wat van ‘het witte goud’, maar nog niet echt voor de verkoop. Even geduld dus nog. Intussen maar een lentefrisse salade:

Venkel met sinaasappel en gorgonzola. Voor twee personen;

  • 1 mooi venkelknolletje
  • 2 sinaasappelen
  • 75 gram gorgonzola
  • een dressing van citroensap, olijfolie, grove mosterd, peper en zout.

Pel de sinaasappelen, verdeel ze in partjes en verwijder al het wit. Snijd de venkel heel dun en druppel er wat sinaasappelsap over om verkleuren te voorkomen. Maak een dressing van olijfolie, citroensap, een eetlepel grove mosterd en wat peper en zout. Snijd de gorgonzola in blokjes en schik die met de venkel en sinaasappelpartjes op een schaal. Giet de dressing erover en schep alles even voorzichtig om.

Wij aten er een flinke entrecôte bij en wat aardappelpuree. Eigenlijk is de puree wat zwaar bij deze mooie lentesalade. Misschien is het beter om er een stukje aardappeltortilla bij te eten of gewoon een paar gebakken aardappeltjes.

Kopje espresso toe.

© ellen.

Please follow and like us:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *