Radijs van de Witte Brug…

zaterdag canon
Wat een mooie knolletjes hè. Radijsjes zijn het en ze komen uit de tuin van Marleen en de Jongste Bediende, de eerste paarse oogst. Al eerder kregen we bossen rode radijs, ook kakelvers, maar deze oogden wel héél aantrekkelijk. Hoe het ras heet weet ik niet.

De smaak was prima; knapperig, sappig, licht peperig, schillen was niet nodig. Gewoon in flinterdunne schijfjes gesneden en met een snuifje zout erover, zo aten we ze.

Het staat er overigens allemaal florisant bij daar aan de Witte Brug. Binnenkort worden de eerste aardappelen geoogst, de bonen klimmen tegen de ranken, de peterselie groeit als kool (?!). En er is nog een hoop meer te verwachten. Je zult erover lezen…

© paul

 

Please follow and like us:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *