Een gezond tussendoortje

appel

“Een gezond tussendoortje”, ik begin al te steigeren als ik dat hoor. De grootverkoper bedoelt dan meestal een of andere ‘snack’ in de vorm van een muffige veel te zoete reep met granen en fruit, of, ook erg, in plastic verpakte, veel te zoute, weke stukjes kaas. Nou ja, bedenk ze zelf maar even, die ‘gezonde tussendoortjes’. Ik ben er niet zo in thuis. Ik koop dat soort dingen eigenlijk nooit.

Vanmiddag stoven er twee uitermate gezonde studenten onze mediatheek binnen. “Wij brengen jullie een ‘gezond tussendoortje’ “, riepen ze. Ik dacht nog even gètver, maar het bleek gewoon een appeltje te zijn!!!

In het kader van FontysFit probeert onze grote baas zijn personeel aan te zetten tot meer beweging en gezonde voeding. Prima idee! “Maak eens een lunchwandeling, geef je op voor een stoelmassage of meld je aan als deelnemer aan het volleybal- of golftoernooi.”

Allemaal heel leuk maar in de 30 minuten lunchpauze die ik heb wil ik eigenlijk graag gewoon even zitten en niets doen. Zo’n stoelmassage lijkt me wel heel relaxt maar waar staat die stoel??? Haal ik dat in mijn pauze???

Maar ja, dat appeltje is toch heel aardig en er was ook nog een cadeautje erbij; een echte appelsnijder. Daarmee kun je, zonder je handen vies te maken, je appeltje in partjes verdelen. Collega Annelies probeerde het ding meteen uit en, jawel, het werkte!

appel

Een appeltje in keurige partjes, het klokhuis gescheiden! Gezelllig om samen met je collega’s een appeltje te delen ook nog!

Kopje koffie toe en we zijn weer helemaal gezond!

© ellen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *