Pasta voor een luie zondagavond….

DSC_0002 (2)
Wij zijn moe beste lezers, doodmoe. Het was weer een heel bijzonder weekend met onze vrienden, we aten wat, we dronken wat, we zongen wat en we kletsten een heleboel, we trokken met vereende krachten een echte Pontiac uit de sloot, we waren verrast met het flitsbezoek van De Jongste Bediende en vriendin Marleen die op de terugweg van Pamplona even kwamen bijpraten, Sam deed tussendoor (snel heen-en-terug-naar-Gemert met papa Zjak als chauffeur) even haar Cambridge Engels examen, Julia verwerkte vier hoorcolleges, Lotte sneed weer een paar prachtige stokken en Flora bedacht een echte Krimi, we bezochten een paar vlooienmarkten en wandelden door het prachtige landschap… Ach en verder deden we boodschappen, en nog eens, en nog eens…

Vandaag vertrokken alle vrienden, het is weer stil op de camping, wat rest zijn de lege flessen en de overvolle vuilnisbakken…

Hond Jaros is zo moe van het spelen met zijn hondenvriendjes Spot, Titus en Nanouk, dat hij al uren bijna in coma ligt te slapen. Niet eens Toing-Toing ik heb honger, ik moest hem wakker maken om te eten!

Wij hadden ons voorgenomen om deze avond uit eten te gaan, Italiaans of zo. Vanmiddag toen iedereen weg  was bedachten we ons, te moe, geen zin… We rommelen zelf wel wat met wat er nog over is. Simpele pasta met spekjes en veel kaas een soort comfortfood.

Spaghetti carbonara was geen optie; geen spaghetti meer in huis. Wel eieren, spek, Parmezaanse kaas, witte wijn, knoflook, lente-uitjes, basilicum, room, wat restjes peterselie én orechchiette van de Cecco. Ik bedacht een ovenschoteltje…

Kook de pasta al dente en giet af. Bak intussen de spekjes met de fijngesneden sjalot en de knoflook. Kluts twee eieren met een flinke scheut room, een scheutje witte wijn, wat peper en zout en nootmuskaat. Rasp de kaas en snijd peterselie, basilicum en lente-uitjes fijn.

Schep de pasta in een ovenschaaltje en meng  spekjes-ui-knoflook erdoor. Schep er een deel van de kaas en de kruiden door. Giet er het eimengsel over, voeg nog wat kaas toe en roer alles goed om. Besluit met een laag kaas en zet de schotel 20 minuten in een voorverwarmde oven op 180 graden.

Groene salade erbij en een kopje espresso toe.

Jammer, de afwas moet binnen gedaan worden, het is buiten al weer flink koud aan het worden. Maar goed, we klagen zeker niet over het weer hier, prima, al die dagen maar een drupje regen af en toe en verder uitbundige zon.

Nu nog een beetje lezen, een rondje met Jaros rond de zeven fonteinen en de kerk, en dan slapen…

© ellen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *