De lange weg naar Santiago de Compostella, etappe 30…

santiago 26-04-2014. De etappe liep van Bourges naar Issoudun, 29 kilome

Ze had je willen vertellen over dat sober ontbijt met koffie en een croissant, maar Jan vond het lolliger wanneer ik begon met de vermelding dat Ans deze ochtend uit haar bed was gedonderd. Kwestie van een matras, groter dan het onderstel. Boertige klucht en plat jolijt. Lachuh! (Maar Jan toch, schandlachen noemt de Keizer van Monera dat…)
De regencape moest aan deze ochtend. Het Pelgrimspad maakte veelal gebruik van verharde wegen, dus geen bemodderde spullen. Deze dag wél natte broekspijpen, maar zonder slik. Hopelijk hoefde er die avond slechts een klein wasje gedaan te worden. Het eerstvolgende dorpje bood gelegenheid om koffie te drinken. In het café troffen de wandelaars ook Eric uit Orval weer.
De tocht ging door een aanmerkelijk vlakker gebied dan voorgaande dagen, hoewel de omgeving geaccidenteerd blijft en er regelmatig geklommen moet worden. Toen dan ook op enig moment de bewegwijzering de wandelaars weer in de steek liet en Ans zich hardop afvroeg of ze nog in de goede richting liepen, repliceerde Jan laconiek: We zitte goewd want ut gûh umhôg…
Het was ook ergens tijdens deze tocht dat de 800 kilometergrens werd gepasseerd. Een emotioneel moment! Maar gelukkig hebben we nog twee derde te gaan schrijft Ans…
bezoek
Het bleef die dag druilen, de tocht vorderde gestaag, maar lollig was anders. Een paar kilometer vóór Issoudun kwam die auto de wandelaars achterop gereden, er werd getoeterd, er werd geroepen. En daar waren dan Sas en Toon en de Kids, die de reizigers een lift boden voor de laatste paar kilometer. Sas en Toon hadden slaapgelegenheid geregeld in Issoudun. Een goed bed, een rustige ambiance en een plaats om de avondmaaltijd te gebruiken. Dat scheelde de reizigers weer een hoop gedoe.IMG-20140426-WA0000
Het hele gezelschap bracht nog aangename uren door in het stadje. Samen met Kyan en Djint zochten de Pelgrims naar een Santiagoteken. Ze vonden de metalen schelp, ingebed in het plaveisel. Wel zo handig om te weten waar je de volgende ochtend verder diende te gaan.
‘s Avonds in het hotel vloeide de wijn, er werd nog lang gebuurt…
© paul
Klik bij Catagories (in de rechter kolom), of onder dit artikel op reis naar Santiago voor alle artikelen. En voor het overzichtskaartje van Sas: klik op de link hieronder.<iframe src=”https://mapsengine.google.com/map/embed?mid=zdjs6EO5tq8A.klZPafK3sUQo” width=”640″ height=”480″></iframe>

 

Please follow and like us:

One thought on “De lange weg naar Santiago de Compostella, etappe 30…

  1. Soms denken we na het lezen van de app-jes en het geweldige blog van Paul dat we een weten wat ze allemaal meemaken. Wij zijn er tijdens ons bezoek achtergekomen dat het maar een fractie is….800km op de teller en ze raken nu al niet uitgepraat over hun belevenissen. Het was geweldig om even ‘onderdeel’ te zijn van het grote Santiago de Compostella avontuur. Op onze terugreis een kaarsje voor de pelgrims aangestoken in de Sacre Coeur en de Notre Dame in Parijs! JAns keep going…enne Paul jij ook.

    Groetjes ToonSasKyanDjint

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *