De lange weg naar Santiago de compostella, rustdag…

Dinant/ Givet

03-04-2014. Rondje om de kerk; Givet, Frankrijk…

Gepland was-ie niet, die rustdag, maar het kwam wél even goed uit. Het duurde echter een halve dag voordat het besluit daartoe werd genomen.

Jan had al enkele dagen last van het linker scheenbeen. Evenwel sliepen de wandelaars goed en toen ze dan om 06.00 uur opstonden was de eerste handeling het koelen van het been, nog vóór het ontbijt. Op zich voelde de scheen goed aan, maar het bleef wat gevoelig. Ans zwachtelde de hele zaak dus in en er werd besloten toch aan te lopen.

In het centrum van Givet werd een apotheek opgezocht om wat Coolspray in te slaan, de apotheek opende echter pas om 09.00 uur. En zo gingen er dus twee kostbare uren verloren.

Eindelijk betraden de wandelaars dan weer de Camino de Santiago om aan de volgende etappe te beginnen. Er knaagde echter iets, iets klopte niet helemaal. Na een stief kwartier bedachten de reizigers dat ze de Staf van Zjefke in het logeerhuis ( refugio schrijft Ans) hadden achter gelaten. Het voelde als een halsmisdaad. De wandelaars moesten terug.

Vervolgens ontspon zich een komedie zoals eenieder van ons die ook wel kent uit het gewone leven. Zo’n opeenstapeling van misverstanden die je eigenlijk altijd voelt aankomen, die je tijd, moeite en ergernis brengt, maar die je geduldig moet ondergaan, het gaat toch niet anders.

Terug bij de pastorie, de logeerplaats, bedenken de reizigers zich dat ze de sleutel in de brievenbus hebben gedeponeerd, ze kunnen er niet in. Van de beheerder, Monsieur Collin geen spoor. Een vriendelijke buurman probeert Monsieur Collin te bellen op zijn thuisadres, geen gehoor, M. Collin is uithuizig. De wandelaars sjokken dan maar weer teug naar het centrum van Givet. Bij de Tourist Information wordt om raad gevraagd. Een vriendelijke beambte gaat voor de wandelaars rondbellen. Monsieur Collin blijkt intussen op weg naar de rifugio, dus besluiten Ans en Jan dat ook maar te doen. Het is 11.00 uur wanneer ze Mosieur Collin treffen.

Besluiten te blijven schrijft Ans. Rust!!!

Ach, tijd voor een wasje, een kalme maaltijd in een Frans bistrot, en vooral benen omhoog. Het is de wandelaars gegund.

© paul

Klik bij Catagories (in de rechter kolom) op reis naar Santiago voor alle artikelen…

 

 

Please follow and like us:

3 thoughts on “De lange weg naar Santiago de compostella, rustdag…

 1. Hallo paul en ellen,
  Hartstikke leuk zoals jullie verslag doen van de reis van jan en ans, ik lees ze met plezier en een lekker recept is ook nooit weg!
  Groetjs annemarie

 2. Dag Jan en Ans,
  Wat een belevenissen al. Goed dat jullie terug zijn gegaan voor de
  Staf van Zjefke. Het voelt niet goed, om iets wat je onderweg krijgt
  kwijt te raken. Een dag rust is prima, luisteren naar je lichaam is de
  kunst tijdens de camino. Ook wij hebben geslapen bij Mr. Collin.
  Nog veel wandelplezier en op naar Frankrijk.
  toi toi toi, Ad en Narda

 3. Hoi Ans en Jan

  Leuk om dit te lezen. Ik heb bewondering voor jullie. Het lijkt me super zwaar maar ook een hele belevenis. Heel veel succes en geniet van alle mooie plekjes die je tegen komt.
  Groetjes Kim (dermapark)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *