De eerste cantharellen…

schouderkarbonaden 002

Ik kocht maandag mijn eerste cantharellen van het jaar. Gisteravond maakte ik ze klaar. Het is een beproefd recept, gestoofde carbonade met cantharellen in roomsaus, en ik beschreef het al eerder. Maar het kan geen kwaad het nog eens te doen.

Ik maakte schoudercarbonaden met cantharellen. Het recept is voor twee personen.

2 schoudercarbonaden (van onbesproken gedrag), 1 uitje, 2 tenen knoflook, 1 ons cantharellen, 6 eetlepels bouillon, scheutje room, peper en zout, gehakte peterselie, boter.

Wrijf het vlees aan beide zijden in met peper en zout. Bak het vlees dan in een stoofpan aan de twee kanten bruin. In een ander pannetje gaan de ui en fijn gehakte ui en grof gehakte knoflook. Wanneer ze glazig ogen kunnen ze bij het vlees worden gevoegd. De bouillon erbij en het geheel kan op een laag pitje stoven. Bak de cantharellen in de boter en voeg die daarna ook bij het vlees. Ik reken voor het vlees een stooftijd van ruim een uur, Ellen meestal iets minder. Let wel op dat er voldoende vocht in de pan blijft, zoniet dan nog wat bouillon erbij, of wat water. Tegen de tijd dat het vlees klaar is gaat er een scheut room bij. Laat het geheel op een hoog vuur nog even inkoken tot de saus de gewenste dikte heeft. Gehakte peterselie erover en klaar!

© paul

Please follow and like us:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *