Restje Kerst 2013…

kerst 2013Elk jaar worden er foto’s gemaakt van de feestelijke Kerstdis in ongeschonden staat, maagdelijk en zuiver… Het komt er zelden van om ze te tonen op de web site. De plaatjes van gerechten, anekdotische gebeurtenissen en leeg flessengoed blijken altijd weer te prevelleren boven de feesttafel.

Toch is het een heel gedoe om elk jaar weer te zorgen dat iedereen een plaatsje heeft en dat het er verder pico bello uitziet. Het tafelgedeelte bestaat uit drie gedeelten. Aan de kop wordt onze huiskamertafel gebruikt, die is het breedst en kan op geen andere plaats worden ingezet. Aansluitend volgt de keukentafel van Zjak, en afgesloten wordt (tegenwoordig) met de tuintafel van Zjak. De stoelen zijn een erfenis van Het Café aan de Overkant, ze staan al jaren opgeslagen op het zoldertje van de schuur van Marleen en de Jongste Bediende.

Serviesgoed komt uit kelder en keukenkast van het Ministerie, bestaande uit eenvoudig Russisch gebruiksgoed, afgewisseld met keramiek uit Lunéville. Het bestek is in een ver verleden bij elkaar gesprokkeld ten behoeve van gezamenlijke vakanties met veel personen. Wat betreft de glazen blijft het ook sprokkelen. Evengoed lukt het elk jaar weer…

De aankleding van de tafel was dit jaar in handen van Lotte en Flora, met een controlerende taak voor het Kind. De menukaart werd zoals altijd gemaakt door Neel. Zij kan dat en ze doet het met liefde, ook dat jaar weer.kerst 2013

Sientje van Loon is een naam die we onszelf als groep (en met z’n allen) hebben toegedicht om de klup van vrienden te kunnen benoemen. Het is oorspronkelijk de naam van een fictief vrouwtje uit een volksliedje.

Aan de tafelschikking werd geruime tijd gerommeld…

© paul

 

Please follow and like us:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *