Holzuewen Vollkär Brout…

brood

Als je voor een week boodschappen moet doen is brood eigenlijk het grootste probleem. Het meeste brood blijft gewoon niet lang genoeg vers en smakelijk. Het dichtstbijzijnde broodverkooppunt is een benzinepomp met winkel. Ze verkopen daar behalve benzine ook wat levensmiddellen. Het brood wordt ter plekke vers afgebakken zoals dat heet. Voor een keer wel lekker maar ik heb toch liever iets stevigs. Bovendien ligt deze benzinepomp op 6 kilometer van de camping. Een wandeling van 12 kilometer dus dat is ook niet echt een optie. Gelukkig ontdekten we al jaren geleden dat de Cactus supermarkten een prima bakkerij hebben waar uitstekend brood gebakken wordt. Het Holzuewen Brout is bij ons al jaren favoriet. Mooi stevig brood in houtovens gebakken. Het blijft wel een week lang smakelijk. Het etiket vermeldt de ingrediënten in het Duits en in het Frans;

Ohne Zusätze. Das brot erhält seinen einzigartigen Gesmack durch die Verwendung natürlicher Zuzaten und das Backen im Holzofen. Inhaltstoffe: Weizenschrot, Wasser, Roggenschrot, Weizenvollkornmehl, Roggenvollkornmehl, Dinkel, Sauerteig, Leinsamen, Haferflocken, Sonnenblumkerne, Salz, Hefe. Ofwel; grofgemalen tarwe, grofgemalen rogge, water, tarwevolkorenmeel, roggevolkorenmeel, spelt, zuurddesem, lijnzaad, havervlokken, sonnenbloempitten, zout, gist.

Ik zou er iets voor over hebben als we thuis ergens zo’n brood konden kopen.

© ellen.

Please follow and like us:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *