Kerstfeest 2013…

DSC_0028

Anders dan andere jaren heb je in de aanloop naar het Kerstfeest weinig mee gekregen over het aanstaand diner, de voorbereidingen en de uitvoering. Enfin lezer, stel je gerust, het loopt.

De afgelopen dagen werden besteed aan de logistieke problemen die een groot diner met zich meebrengt. Daartoe werd een deel van het mensdom rondom ons ingezet. En ook voor morgen, Eerste Kerstdag, zijn de afspraken aangaande inrichting van de eetzaal, oppoetsen van tafelzilver en keukenceramiek en het aanrichten van de feestdis, rondgemaild en mondeling geverifiëerd. Het zal allemaal gaan lukken.

Vanochtend in alle vroegte maakte Ellen een laatste ronde langs slager, poelier en visboer teneinde de vooraf bestelde zaken op te halen. Daarna begon ze met het keukenwerk. Intussen zijn we bijna een dag verder en een fors deel van het diner is in beginsel klaar. Niet in de laatste plaats dankzij de hulp van Julia (en ondergetekende…). Verder vallen er door de dag heen met regelmaat mensen “op de klep”. Ze moeten nog wat afgeven, ze moeten nog wat weten, ze zijn gewoon nieuwsgierig hoe de zaken erbij staan. Enfin, men is welkom!

Morgen zullen we met twintig gasten het Kerstdiner gebruiken. We verheugen ons erop…

© paul

2 thoughts on “Kerstfeest 2013…

    • Hannie, dit is een grootse uitvinding van onze dochter. De koekjes voor de tiramisu moeten beedruppeld worden met koffie. Druppelen gaat erg onregelmatig dus bedacht het kindlief dat zoiets veel beter gaat met een spuit. Wees gerust de Glassex is er al jaren uit. Ik gebruik de spuit alleen met schoon water om het strijkgoed wat te bevochtigen. En nu dus met koffie voor de tiramisu! Werkt prima!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *