Venkelsalade en gnocchi met lamskarbonaadjes…

Lamskarbonaadjes en gnocchi

Elke dag voor één persoon koken valt niet mee. Iets lekkers voor mezelf bedenken kan ik wel maar de hoeveelheden aanpassen is moeilijk. Er blijft elke dag wel wat over daar is hond Max dan weer blij mee. Hond Max eet liever menseneten dan brokken. Gisteren niet, gisteren weigerde hij te eten. Na dagen lekkere hapjes beviel mijn restje hem gisteren niet. Ik heb het uiteindelijk maar in de biobak gegooid. Foei, ik gooi niet graag eten weg, maar in dit geval kan ik Hond Max wel gelijk geven. Ik vond het ook niet lekker.

De super had een aanbieding; gnocchi á poêler, dat leek me wel wat. Ik koop zelden kant-en-klaar eten maar ik had opeens geweldige zin in gnocchi en om ze zelf te maken, voor mij alleen vond ik wat teveel gedoe.Ik kocht dus een zakje kant-en-klaar gnocchi, mét mozzarrella, “coeur fondant”, staat er op het zakje. Van de fabrikant mocht ik kiezen uit drie bereidingsmethoden; even in de boter verwarmen, even in de oven met wat kaas of gewoon in water 2 minuten opwarmen. Ik koos voor de eerste optie, snel in de boter opwarmen. Blaadje salie erbij en smullen maar. Dat viel gruwelijk tegen. Geen lekkere fondant vulling in een omhulsel van kruimige aardappeltjes. Op mijn bord lagen taaie balletjes met een taaie zoutige vulling. Jammer, ik had er zo’n zin in. Je kunt beter zelf gnocchi maken volgens dit recept. Eigenlijk helemaal niet zoveel werk. En stukken goedkoper ook nog eens.

Nou ja, ik ben weer eens bevestigd in mijn vooroordelen ten aanzien van kant-en-klaar voeding. Gewoon zelf maken, bespaard geld, kost helemaal niet zoveel tijd en is meestal vééél lekkerder.

venkelsalade met sinaasappel en gorgonzolla

Ik at er een paar lamskarbonaadjes bij. Snel om en om gebakken. Die waren uitstekend. en een salade van venkel, sinaasappel en gongonzolla. Gewoon zelfgemaakt. De venkel heel dun snijden. Sinaasappel pellen en in partjes verdelen. Een paar stukjes gorgonzolla erbij en alles op een bordje schikken. Ik maakte een dressing van sinaasappelsap, wat olijfolie en wat peper en zout. Niks mis mee en klaar in een handomdraai.

Stukje Brie de Meau toe en een kopje espresso. Op de gnocchi na, een prima camping maaltijd.

© ellen.

Please follow and like us:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *