Eindelijk weer gerookte knoflook…

gerookte knoflook

We vinden het heel spijtig, maar onze “oude” leverancier van gerookte knoflook is al geruime tijd uit de running. We betrokken er jarenlang onze knoflook. Knoflook van prima kwaliteit, geconserveerd door middel van een rookproces, dus langer houdbaar. Tot in het voorjaar bleef-ie goed.

Sinds het verdwijnen van onze leverancier moeten we het doen met spullen van aanmerkelijk minder kwaliteit. En tegen het voorjaar is de kans op muffe knof niet denkbeeldig.

Wie schetste onze verbazing toen Bert aan de voordeur stond met een streng gerookte knoflook. Hoewel, helemaal verwonderlijk was het niet. Bert kenden we al vanaf zijn wieg en door de jaren heen was er altijd wel contact. Hij wist van onze voorkeur voor gerookte knoflook.

Sinds jaar en dag voert Bert een hoveniersbedrijf, samen met collega Peer. Het bedrijf floreert, daar niet van: werk zat. Maar er zijn ook rustiger tijden voor een hovenier en als goed ondernemer zochten de maten naar mogelijkheden om die beter te benutten. Intussen is dan een proefproject opgezet met gerookte knoflook. Een initiatief waar het Ministerie oprecht blij van wordt. We zullen dan ook doen wat in ons vermogen ligt om er een succes van te maken.

Voorlopig is het allemaal nog wat kleinschalig. Een web-winkel moet nog verder ontwikkeld worden. Maar er zijn al wel zaken te doen met de Knoflookhoveniers. Het assortiment is klein, maar een en ander is al wel beschikbaar.

De knoflook komt uit het Noord-Westen van Frankrijk, uit de streken waar van oudsher traditioneel wordt gerookt. Het importeren is eigen werk.

  • Een streng zoals op de foto bevat twaalf middelgrote bollen, met forse tenen. De prijs is € 16,95.
  • Een streng met 20 iets kleinere bollen kost € 18,95.
  • Dan zijn er nog strengen met vijfenveertig bollen, de prijs daarvan moet ik nog opvragen.

Bestellen kan voorlopig via email: info@vanderveenbuitenprojecten.nl

Woon je in de buurt van ons dorp dan kun je de gerookte knoflook zelf afhalen, of hij wordt op afspraak aan huis afgeleverd. Bestellingen kunnen ook per post worden bezorgd. De gangbare portokosten zijn € 7,-

We gaan je op de hoogte houden lezer. Zoals gezegd is er ons veel aan gelegen dat die onderneming slaagt.

© paul

 

 

 

Please follow and like us:

One thought on “Eindelijk weer gerookte knoflook…

  1. Hallo
    Ik zie dat jullie gerookte knoflook verkopen. wij hebben de eerste bestellingen geplaatst in noord frankrijk, zou gauw het klaar is komt het deze kant op, zouden jullie interesse hebben???

    met vriendelijke groet, Jaap van den Oever

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *