Fin de vacance…

fin de vacance

De vraag of het Ministerie definitief op z’n gat ligt kan ik gelukkig ontkennen. Maar wanneer mij die vraag gesteld wordt in de plaatselijke super (door meer dan één passant) dien ik toch even achter m’n oor te krabben…

Nee, we liggen niet op ons gat. We waren even met vakantie. En natuurlijk ken je de ellende van ons internetbereik in het Rijkste Land van de EU. Nou, in Frankrijk was het nog belabberder. Dat wil zeggen, op de plaatsen waar wij verbleven. Niks geschreven dus…

Donderdag kwamen we thuis. En er had die dag nog een stukje op de website geplaatst moeten worden. Maar toen kwam de Keijzer van Monera even langs, en Marleen en de Jongste Bediende, het Kind en Andy. En we spraken de ontdekte wijnen aan, de bieren, worsten en hammetjes. Niks geschreven dus…

Vrijdag was wasdag. En natuurlijk moesten we naar het Café van Meester Jan. Nou, geloof maar niet dat ik daarna nog een artikel kon schrijven. Ellen overigens ook niet…

De zaterdag verliep al bijna als van ouds. We bezochten de zaterdagmarkt in Helmond. De garnalen waren schandalig duur (onze visboer was het daar roerend mee eens), de oesters kostten minder dan een frikandel. Dat dan weer wel..

Evengoed hadden we die avond zeven eters. Een Bourgondische maaltijd werd het; vooraf kaassoesjes ofwel de echte Bourgondische Gougères, gevolgd door een mooie stoofpot, een echte Boeuf Bourguignon. Erbij om in sfeer te blijven, aardappelpuree met truffelboter en een salade. Ons gezelschap was tevreden. Een kopje espresso toe kwam er niet van, er moest nog meer bier en wijn geproefd worden…

Tja en vandaag lummelden we maar wat door de dag; een beetje lezen en beetje televisie kijken. Een deel van de vakantiefoto’s op Flickr gezet en daarna een paar oesters met een glas Chablis om de vakantie af te sluiten.

Morgen beste Lezer, doen wij weer verslag van wat er hier gegeten en gedronken wordt. Je hebt nog een heleboel vakantieverhalen van ons tegoed, maar nu gaan we toch eerst even Zomergasten kijken.

© Paul en Ellen

Please follow and like us:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *