Ossobuco Milanese van grote schenkels…

osso buco

Ellen kocht in het weekend twee kalfsschenkels, ze vielen erg groot uit. Waar laat die slager toch de schekels van normaal formaat, vroegen wij ons af. Of ze zijn te groot, of ze zijn te klein, het juiste formaat is zelden of nooit voorhanden. Enfin, je bent natuurlijk een zeur wanneer je je erover beklaagt, maar al met al hadden we gewoon té veel vlees op ons bord liggen…

Gisterenavond aten we ze, deze groot uitgevallen schenkels. Ik had ze de dag daarvoor al klaar gemaakt. Ik gebruikte een beproefd recept van Ellen. De gestoofde groenten liet ik echter niet heel. Ik pureerde ze met de staafmixer tot een gladde saus. Voordien had ik nog wat tripio tomatenpuree uit de tube toegevoegd, ter verbetering van kleur en consistentie. Als gaartijd hield ik ruim twee uren aan. Daarna stonden de schenkels op een koele plaats ongeveer een etmaal lekker te worden in hun groentenbed. De dag daarop heb ik ze opgewarmd in de gepureerde saus.

We aten er eenvoudig spaghetti bij en hielden uiteindelijk nogal wat saus over. Geen nood, een van de komende dagen zal die dienen bij eenschotel van schouderkarbonaden, of misschien wel bij een ring gebraden verse worst.

Kopje espresso en een stukje chocolade toe.

© paul

Please follow and like us:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *