Van Jongste Bediende tot Paranimf…

promotie Zjak

Zjak had het netjes gevraagd. Of hij onze Jongste Bediende mocht lenen. Zjak ging promoveren tot Doctor op het gebied van Natuurkunde, Wiskunde en Informatica, aan de Radboud Universiteit in Nijmegen. Hij deed er jaren onderzoek voor en schreef daar een boek over: Enantiomers and Polymorphism in Venlafaxine and Ondansetron.

Afgelopen woensdag moest een en ander dan zijn beslag krijgen. En zoals het hoorde zou de aanstaande Doctor zijn eigen personeel mee naar de promotie moeten nemen (of was het brengen?). Eén paranimf had hij al gevonden, bij Eupotours, maar hij had er twee nodig. En voor die andere had hij zijn oog laten vallen op de Jongste Bediende.

Wij leenden hem met liefde en plezier uit, onze Jongste Bediende. We hebben er geen moment aan getwijfeld dat we hem weer ongeschonden terug zouden krijgen. De tijd dat paranimfen fysiek dienden op te treden bij handgemeen en ander geweld tussen promovendus en College van Wijze Mannen ligt ver achter ons. Het gaat er tegenwoordig keurigjes aan toe bij zo’n promotie…

promotie zjak 013

Zjak verdedigde zijn proefschrift met verve en ontving hierna de Bul. Daaropvolgend zijn we met z’n allen gaan eten…

© paul

Please follow and like us:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *