Spruitjes met tamme kastanjes…

spruitjes met kastanjes

Het was even heel stil op dit weblog. Druk, druk, zoals dat gaat in de laatste weken van het jaar en net toen ik dacht dat ik vakantie had kwam er ook nog even een bestelklusje tussendoor. Daarna zorgde de aankoop en installatie van een nieuw printerje voor een enorme computercrash, brrr, goed dat we nog een laptop hebben.

Maar goed, daar komen al die bezoekers hier niet voor! Dit weblog, en ongetwijfeld ook vele andere kooklogs worden de laatste dagen druk bezocht. Men zoekt volgens mijn statistieken vooral naar eendenborst, lamsbouten, lamsrack en haas. Vandaag zag ik dat iemand via Google zocht naar “groenten bij haas”. Wij aten vandaag hazenrugfilets met rodewijnsaus en de groenten erbij; spruitjes met tamme kastanjes. De kastanjes maken dit gerecht extra feestelijk. Je kunt de kastanjes natuurlijk zelf poffen, pellen en koken maar voor het gemak kun je ze rond de kerstdagen op veel plaatsen ook voorgekookt kopen. Ik kocht ze bij de groentenhandelaar, vacumverpakt. Het pakje bevatte twee keer 250 gram kastanjes, in aparte porties verpakt. Handig, omdat het keurig vacumverpakt is kun je de tweede portie even bewaren tot een volgend feestje.

  • Spruitjes met tamme kastanjes voor vier personen;
  • 500 gram spruitjes, de buitenste blaadjes verwijderen
  • 250 gram voorgekookte tamme kastanjes
  • een flinke klont boter

Kook de spruitjes in gezouten water in ongeveer 7 minuten beetgaar en giet ze af. Verwarm intussen de boter en smoor daarin de kastanjes eventjes tot ze warm zijn. Voeg de spruitjes toe en schep alles snel om. Dien op in een mooie schaal. Eet er bijvoorbeeld haas bij.

Zoek ook eens via de rubriek kersttips. Wie weet vind je nét dát recept dat je al dagen zocht…

© ellen

Please follow and like us:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *